Ajankohtaista

SP:n 80-vuotishistoriikki nyt myynnissä

Hannu Brusilan toimittama kirja sisältää kiinnostavia henkilötarinoita ja muistoja herättäviä valokuvia seuran historian varrelta.

Lue lisää...

Salon Pursiseura täyttää 80 vuotta, ja juhlimme yhdessä 27.10.2018
Salon VPK:n talolla.

Lue lisää...

Meripäivät 2018 Facebookissa

https://www.facebook.com/events/646670645700497/?active_tab=discussion

 

MOB-infopäivä 26.5.2018

Tapahtumakalenteriin tuli lisäys: lauantaina 26.5. pidetään Huntissa MOB-infopäivä, eli aiheena mies yli laidan & hypotermia.

Lue lisää...

Sääntömääräinen kevätkokous tiistaina 27.3.2018 klo 19

Tervetuloa Salon Pursiseuran kevätkokoukseen kahvila Kultaiseen Tuoksuun, Inkerinkatu 22, 24100 Salo. Esillä sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutos koskien kutsutapaa yhdistyksen kokouksiin sekä ainaisjäsenyyden lakkauttamista. Syyskokous hyväksyi sääntömuutokset. Muutos astuu voimaan, mikäli myös kevätkokous hyväksyy esityksen.
Kahvitarjoilu!

Trollandet - Röllisaari

Östra Skären -nimisessä saariryhmässä sijaitsee Salon Pursiseuran tukikohta Trollandet.

Satama on suojainen kaikilla tuulilla. Tosin pohjoisenpuoleiset tuulet puhaltavat hieman lahden poikki. Satamaan ajetaan varsin jännittävää reittiä kivien ja rannan välistä sihtaillen, mutta kun reitin tietää, on saapuminen helppoa. Syvyyttä reitillä on alimmillaan kolmisen metriä. Itse lahti on pehmeäpohjainen, syvyyttä reilut 2 metriä. Muistutamme saaritukikohdissa vierailevia: kaikki liikenne saaritukikohtiin suoritetaan aina omalla vastuulla ja virallisia merikortteja noudattaen.

Tontti on vajaat 3 ha, ja kiinteistöön kuuluu mökki, jossa on tupa, parvi, pesuhuone ja sauna sekä iso terassi. Lisäksi pihapiirissä on soma kesäkeittiö/huvimaja sekä talousrakennus, jossa on lasten leikkihuone, varasto ja puuvaja. Pikkuisen sivummalla on vielä erillinen vierasmökki ja ulkohuussi. Luonto on varsin monipuolista jo omalla tontillamme: on lehtoniittyä, kosteikkoa ja kumpuilevaa kalliomaastoa. Lähistöllä on yksi naapurimökki, vastarannalla Langoskäretin puolella. Saariryhmän osat ovat kiinni kasvaneet, joten tilaa riittää liikkua, sienestää ja marjastaa. Merikotkapariskunta pesii lähistöllä, mutta pesäalue on syytä jättää ainakin pesimäaikaan rauhaan.

Satamassa on kalliota myötäilevä pitkä venelaituri, jossa syvyyttä riittää normaaliveden aikaan n. 2 m. Lisäksi on erillinen uimalaituri, jolle pääsee rantaniityn läpi pitkospuita pitkin. Tunnelmallisessa kesäkeittiössa on mukava nauttia kesäilloista hyvässä seurassa istuskellen. Laiturin ja mökin väliin jäävä kallio vaimentaa yökyöpeleiden äänet, joten veneissä säilyy rauha myös aamun pikkutunteina.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura